Sunday, September 26, 2021
Eigen huis

Het vervangen van sloten

Het vervangen van sloten is een precies karwei, want na het plaatsen van het slot moet de deur uiteraard wel goed en veilig afgesloten kunnen worden. Wanneer u overweegt uw sloten te vervangen, is het aan te raden een expert in te schakelen.

Veel huizen zijn voorzien van meerdere sloten met allemaal verschillende sleutels. Als u geen gedoe meer wilt met allemaal verschillende sleutels voor alle deuren, dan is het aan te raden om hetzelfde slot op alle deuren te laten zetten. Door het slotwerk te vervangen op elke deur kunt u met één sleutel alle deuren openen.

Deurslot vervangen of plaatsen

Wanneer moet u een nieuw slot in uw deur laten zetten? Er zijn verschillende redenen om deursloten te vervangen. Veel mensen laten het slot van een deur vervangen als ze net een huis hebben gekocht dat al eerder bewoond was.
Het is immers onduidelijk wie er reservesleutels zou kunnen bezitten. Het vervangen van een deurslot is ook verstandig en logisch als sleutels kwijtgeraakt zijn of zelfs gestolen.

En uiteraard, mocht uw slot niet goed meer functioneren of niet voldoen aan moderne veiligheidseisen, dan is vervanging van uw slot zeker verstandig.

Er zijn dus verschillende redenen om uw sloten opnieuw te plaatsen:
Uw slot is kapot of beschadigd
Uw slot is verouderd en biedt niet voldoende veiligheid tegen inbraken
U bent onlangs uw sleutelbos verloren en wilt geen risico nemen
U betrekt een nieuwe woning en weet niet hoeveel sleutels er nog inloop zijn van uw oude deurslot

Back To Top